Přípravný turnaj dívek ročníku 2002/2003

V pátek 9. 9. 2016 se na DHK Zora Olomouc odehrál přípravný turnaj pod hlavičkou RHC OLK. Jednalo se výběr talentovaných dívek narozených v ročníku 2002/2003. Turnaje se zúčastnila družstva z Olomouckého kraje, Severní Moravy, z kraje Vysočina a Zlínský kraj.  Hrálo se systémem „každý s každým“ a na utkání dohlíželi kvalifikovaní rozhodčí.

Naše holky sehrály první utkání s družstvem ze Zlína a toto utkání se dá považovat za naše nejhorší. Holky jakoby ještě nebyly probuzené, nefungovala nám obrana, udělaly jsme spoustu technických chyb, v útoku jsme se prosazovaly jen velmi těžce. Soupeř oproti tomu využil všech našich chyb a velmi snadno si vypracoval vysoký náskok. Ve druhé polovině se naše hra již malinko zlepšila, ale stále to nebylo to, co bychom chtěly předvádět. Utkání jsme nakonec prohrály 12:19.

Druhé a třetí utkání již bylo úplně o něčem jiném, sehrály jsme se, plnily jsme pokyny z lavičky, přestaly jsme se bát střílet, ale hlavně jsme začaly s fungující obranou, což vedlo k tomu, že se nám podařilo i několik pěkných rychlých útoků. Utkání se Severní Moravou skončilo remízou 21:21 a poslední utkání proti Vysočině jsme vyhrály v poměru 18:15.

Holky odvedly bojovný výkon a snažily se ukázat, co v nich je. Turnaj splnil veškerá očekávání, přesně ukázal naše slabiny, dal hráčkám možnost porovnání s jinými kraji, ukázal, na čem je třeba trpělivě pracovat. Poděkování patří DHK Zoře Olomouc za možnost využití haly a pomoc při organizaci, Olomouckému krajskému svazu házené a také rozhodčím M. Staňkovi, K. Mayerovi a T. Kašíkovy za plynulý a bezproblémový průběh turnaje.