Turnaj RHC – chlapci 2003/2004

Turnaj RHC

V sobotu 2.6.2018 se za vydatné podpory Olomouckého krajského svazu házené a vstřícnosti klubu Házená Velká Bystřice uskutečnil turnaj výběrových družstev RHC. Družstva byla složena z nejtalentovanějších hráčů narozených v ročníku 2003/2004.

Ve Velké Bystřici se představila družstva RHC Vysočina, RHC Karviná, RHC Frýdek Místek, RHC Zubří a RHC Velká Bystřice.

Hrálo se systémem každý s každým a kladl se důraz na to, aby každý z hráčů dostal stejný prostor na hrací ploše bez ohledu na výsledek utkání.

Turnaj byl velmi náročný, byla k vidění velmi kvalitní utkání, v nichž se hráči snažili předvést v co nejlepším světle. Kromě velmi pěkných akcí nám turnaj ukázal také naše slabiny, na kterých je třeba pečlivě pracovat. Jednou z těch základních je obrana, ve hře jeden na jednoho máme velké problémy a další velmi výrazný problém máme v zakončení střelby. Po neúspěšné střelbě nás soupeř trestá rychlým útokem a my se potom těžko gólově dotahujeme. Turnaj byl velkým přínosem pro další kroky v tréninku a přípravě talentované mládeže a my se již teď těšíme do Brna, kde stejným způsobem prověříme výkony našich děvčat.

Kluci si zaslouží velikou pochvalu za předvedené výkony, bojovnost a celkové nasazení.

  • V rámci turnaje se nám také podařilo podpořit dobrou věc, za což patří dík Vám všem, kteří jste byli přítomni a přispěli do sbírky pro bývalou házenkářku Elišku Hošicovou, která v těhotenství prodělala trombózu mozkových splavů, má dlouhou léčbu za sebou a ještě delší před sebou. Za jeden den konání turnaje jsme vybrali 4.025korun. V případě, že byste se chtěli také podílet, podrobnosti jsou zde: https://www.kontobariery.cz/Komu-pomahame/Komu-muzete-pomoci/Eliska-H.aspx